Små kinesiska dumplings med räkfyllning
  • Tid 50 min + tid för degen att mogna

Små kinesiska dumplings med räkfyllning

3 (10 betyg)

Läckra små degknyten med smak av räkor, ingefära och chili.

  • Tillagningstid 50 min + tid för degen att mogna
  • Ingredienser 15

Ingredienser

20 stycken
Ingefärssoja:
  • 2 dl kinesisk soja
  • 1 msk färsk ingefära, i strimlor
Dumplingsdeg:
  • 2 dl mjöl
  • 0.5 msk majsena
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • 1.5 msk vatten
Fyllning:
  • 2 salladslökar, i grova strimlor
  • 300 g skalade räkor
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • salt (efter smak)
  • 2 msk majsmjöl
  • 2 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda sojan och ingefäran i en liten skål. Låt stå och dra. .

  2. 2

    Kör mjöl, majsena, salt och ägg i en matberedare. Tillsätt så mycket vatten att degen börjar gå ihop till en boll. Arbeta degen så den känns smidig. Låt den ligga någon timme innan den kavlas ut

  3. 3

    Lägg alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Mixa till en finhackad röra och smaka av med salt.

  4. 4

    Kavla ut degen. Skär ut fyrkanter (ca 6 x 6 cm) eller rundlar. Lägg ca ½ msk röra i mitten på varje platta. Blanda majsmjöl och vatten, det blir ett "klister". Pensla det längs kanterna på varje platta. Vik därefter över det ena hörnet till det motsatta så det blir en trekant/halvmåne, vik sen de två andra hörnen mot varandra och pressa till. Tryck till öppningen så att fyllningen inte läcker ut.

  5. 5

    Ångkoka knytena i 5 minuter. Eller lägg dem i sjudande vatten i 2-3 minuter, tag försiktigt upp dem och låt dem rinna av ordentligt. Servera med ingefärssojan och eventuellt lite ångkokta grönsaker.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar