Små kinesiska dumplings med räkfyllning

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Läckra små degknyten med smak av räkor, ingefära och chili.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för degen att mogna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ingefärssoja:
  • 2 dl kinesisk soja
  • 1 msk färsk ingefära, i strimlor
  • Dumplingsdeg:
  • 2 dl mjöl
  • 0.5 msk majsena
  • 1 ägg
  • 1.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 salladslökar, i grova strimlor
  • 300 g skalade räkor
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk majsmjöl
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda sojan och ingefäran i en liten skål. Låt stå och dra. .
  2. Kör mjöl, majsena, salt och ägg i en matberedare. Tillsätt så mycket vatten att degen börjar gå ihop till en boll. Arbeta degen så den känns smidig. Låt den ligga någon timme innan den kavlas ut
  3. Lägg alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Mixa till en finhackad röra och smaka av med salt.
  4. Kavla ut degen. Skär ut fyrkanter (ca 6 x 6 cm) eller rundlar. Lägg ca ½ msk röra i mitten på varje platta. Blanda majsmjöl och vatten, det blir ett "klister". Pensla det längs kanterna på varje platta. Vik därefter över det ena hörnet till det motsatta så det blir en trekant/halvmåne, vik sen de två andra hörnen mot varandra och pressa till. Tryck till öppningen så att fyllningen inte läcker ut.
  5. Ångkoka knytena i 5 minuter. Eller lägg dem i sjudande vatten i 2-3 minuter, tag försiktigt upp dem och låt dem rinna av ordentligt. Servera med ingefärssojan och eventuellt lite ångkokta grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Varm musselmacka

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Kokta kräftor

(57)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Krabbcakes med ris

(2)
13 st
  • Ingefärssoja:
  • 2 dl kinesisk soja
  • 1 msk färsk ingefära, i strimlor
  • Dumplingsdeg:
  • 2 dl mjöl
  • 0.5 msk majsena
  • 1 ägg
  • 1.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 salladslökar, i grova strimlor
  • 300 g skalade räkor
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk majsmjöl
  • 2 msk vatten

Små kinesiska dumplings med räkfyllning

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Läckra små degknyten med smak av räkor, ingefära och chili.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för degen att mogna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda sojan och ingefäran i en liten skål. Låt stå och dra. .
  2. Kör mjöl, majsena, salt och ägg i en matberedare. Tillsätt så mycket vatten att degen börjar gå ihop till en boll. Arbeta degen så den känns smidig. Låt den ligga någon timme innan den kavlas ut
  3. Lägg alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Mixa till en finhackad röra och smaka av med salt.
  4. Kavla ut degen. Skär ut fyrkanter (ca 6 x 6 cm) eller rundlar. Lägg ca ½ msk röra i mitten på varje platta. Blanda majsmjöl och vatten, det blir ett "klister". Pensla det längs kanterna på varje platta. Vik därefter över det ena hörnet till det motsatta så det blir en trekant/halvmåne, vik sen de två andra hörnen mot varandra och pressa till. Tryck till öppningen så att fyllningen inte läcker ut.
  5. Ångkoka knytena i 5 minuter. Eller lägg dem i sjudande vatten i 2-3 minuter, tag försiktigt upp dem och låt dem rinna av ordentligt. Servera med ingefärssojan och eventuellt lite ångkokta grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Varm musselmacka

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Kokta kräftor

(57)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Krabbcakes med ris

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies