Små chokladsemlor

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

En smaskig variant på den klassiska semlan med smak av choklad och apelsin.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2.5 msk ljus sirap eller socker
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 msk kakao
  • 0.3 apelsin, rivet skal
  • Garnering:
  • 2 tsk florsocker
  • 2 tsk kakao

Gör så här

  1. Ljumma mjölken till 37º. Häll den i en bunke, smula i jästen och rör tills den är löst. Häll i nästan allt mjöl, kakao, sirap eller socker och salt. Klicka i fettet och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  2. Dela degen på mjölat bakbord i 30 bitar och rulla dem till runda bullar. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Värm under tiden ugnen.
  3. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Låt kallna övertäckta på galler.
  4. Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av inkråmet med gaffel. Vispa grädden med socker och kakao till en krämig konsistens. Smaksätt eventuellt med apelsinskal. Fördela krämen på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker blandat med kakao.

Servering

Servera till kaffe, te eller mjölk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallontarte

(34)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(54)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Vit chokladtryffel

(39)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2.5 msk ljus sirap eller socker
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 msk kakao
  • 0.3 apelsin, rivet skal
  • Garnering:
  • 2 tsk florsocker
  • 2 tsk kakao

Små chokladsemlor

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

En smaskig variant på den klassiska semlan med smak av choklad och apelsin.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ljumma mjölken till 37º. Häll den i en bunke, smula i jästen och rör tills den är löst. Häll i nästan allt mjöl, kakao, sirap eller socker och salt. Klicka i fettet och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  2. Dela degen på mjölat bakbord i 30 bitar och rulla dem till runda bullar. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Värm under tiden ugnen.
  3. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Låt kallna övertäckta på galler.
  4. Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av inkråmet med gaffel. Vispa grädden med socker och kakao till en krämig konsistens. Smaksätt eventuellt med apelsinskal. Fördela krämen på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker blandat med kakao.

Servering

Servera till kaffe, te eller mjölk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallontarte

(34)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(54)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Vit chokladtryffel

(39)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies