Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

Betyg (1-5):
4.41 (17 betyg)

Smakerna och serveringen är lånade från klassisk pekinganka. Det passar perfekt till pulled lamm.

Tillagningstid: 45 min + 3-5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 1.5 kg benfri lammstek
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g färsk ingefära, grovriven
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • Sojasirap
  • 1 dl japansk soja
  • 0.75 dl flytande honung eller ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Till servering
  • 250 g rättika
  • 250 g morötter
  • 0.5 kinakål
  • färsk koriander, grovhackad
  • små tortillabröd, hembakade eller köpta
  • Stekta minibröd (15-20 stycken)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2.5 dl kokt vatten
  • sesamolja
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken runt om. Hetta upp en ugnssäker stekpanna eller gryta och bryn köttet i olja. Gnid in steken med vitlök och ingefära.
  2. Häll i vatten och soja. Sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie. Tillaga i nedre delen av ugnen 3–5 timmar (beroende på storlek på steken m m). Vänd lammet efter ungefär halva tiden i ugnen. När det är klart ska man lätt kunna dra isär köttet med en gaffel.
  3. Koka ihop soja, honung och ättiksprit med vitlök och chili några minuter, till en sirapsliknande konsistens. Strimla rättika, morötter och kinakål tunt. Dra loss lammköttet med gafflar. Servera köttet i bröden, fyllda med grönsaker, koriander och sojasirapen ringlad över.

Stekta minibröd:

  1. Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en bunke och häll över kokande vatten. Rör ihop snabbt och arbeta till en smidig deg. Forma små bollar och kavla ut så tunt det går. Pensla med sesamolja, stek i en torr stekpanna till fin färg. Vira in bröden i handduk fram till servering.

Tips

Variera de strimlade grönsakerna som du vill. Byt t ex ut rättikan mot gurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2019-01-02

Kanske mitt bästa lammrecept, lättlagat, gott och smakrikt. Alla som gillar lamm bör prova detta recept.

Louise

2017-04-17

Mycket uppskattat av alla familjemedlemmar, inklusive några kinkiga 6-åringar!

Majsan

2017-04-16

Jätte gott och mycket enkelt.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(85)

Klassisk lasagne

(64)

Fish tacos deluxe

(31)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 1.5 kg benfri lammstek
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g färsk ingefära, grovriven
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • Sojasirap
  • 1 dl japansk soja
  • 0.75 dl flytande honung eller ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Till servering
  • 250 g rättika
  • 250 g morötter
  • 0.5 kinakål
  • färsk koriander, grovhackad
  • små tortillabröd, hembakade eller köpta
  • Stekta minibröd (15-20 stycken)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2.5 dl kokt vatten
  • sesamolja
  • 1 msk strösocker

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

Betyg (1-5):
4.41 (17 betyg)

Smakerna och serveringen är lånade från klassisk pekinganka. Det passar perfekt till pulled lamm.

Tillagningstid: 45 min + 3-5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken runt om. Hetta upp en ugnssäker stekpanna eller gryta och bryn köttet i olja. Gnid in steken med vitlök och ingefära.
  2. Häll i vatten och soja. Sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie. Tillaga i nedre delen av ugnen 3–5 timmar (beroende på storlek på steken m m). Vänd lammet efter ungefär halva tiden i ugnen. När det är klart ska man lätt kunna dra isär köttet med en gaffel.
  3. Koka ihop soja, honung och ättiksprit med vitlök och chili några minuter, till en sirapsliknande konsistens. Strimla rättika, morötter och kinakål tunt. Dra loss lammköttet med gafflar. Servera köttet i bröden, fyllda med grönsaker, koriander och sojasirapen ringlad över.

Stekta minibröd:

  1. Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en bunke och häll över kokande vatten. Rör ihop snabbt och arbeta till en smidig deg. Forma små bollar och kavla ut så tunt det går. Pensla med sesamolja, stek i en torr stekpanna till fin färg. Vira in bröden i handduk fram till servering.

Tips

Variera de strimlade grönsakerna som du vill. Byt t ex ut rättikan mot gurka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2019-01-02

Kanske mitt bästa lammrecept, lättlagat, gott och smakrikt. Alla som gillar lamm bör prova detta recept.

Louise

2017-04-17

Mycket uppskattat av alla familjemedlemmar, inklusive några kinkiga 6-åringar!

Majsan

2017-04-16

Jätte gott och mycket enkelt.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(85)

Klassisk lasagne

(64)

Fish tacos deluxe

(31)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies