Skummande sparrissoppa

Betyg (1-5):
3 (14 betyg)

Sparrisoppa med smak av vår och sommar, passar både som för- och huvudrätt

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 skalad, hackad schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 250 g grön sparris, i bitar
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2.5 dl grädde
  • malen vitpeppar
  • 0.5 dl färsk dill

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken i smör i en gryta. Tillsätt sparrisen och gröna ärtor, grönsaksbuljong, vatten, vin och koka upp. Koka i 10-15 minuter tills sparrisen är mjuk. Kör soppan slät i en mixer.
  2. Tillsätt grädden och koka upp. Salta och peppra. Skumma upp soppan med mixerstav precis innan du häller upp den i skålar. Dekorera med dillkvistar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Koka kronärtskockor

(199)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

(13)

Pumpasoppa med fylld tortilla

(7)

Bowl med sashimilax

(5)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sparrissoppa med smördegsstänger

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 skalad, hackad schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 250 g grön sparris, i bitar
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2.5 dl grädde
  • malen vitpeppar
  • 0.5 dl färsk dill

Skummande sparrissoppa

Betyg (1-5):
3 (14 betyg)

Sparrisoppa med smak av vår och sommar, passar både som för- och huvudrätt

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken i smör i en gryta. Tillsätt sparrisen och gröna ärtor, grönsaksbuljong, vatten, vin och koka upp. Koka i 10-15 minuter tills sparrisen är mjuk. Kör soppan slät i en mixer.
  2. Tillsätt grädden och koka upp. Salta och peppra. Skumma upp soppan med mixerstav precis innan du häller upp den i skålar. Dekorera med dillkvistar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Koka kronärtskockor

(199)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

(13)

Pumpasoppa med fylld tortilla

(7)

Bowl med sashimilax

(5)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sparrissoppa med smördegsstänger

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies