
Skrei i ugn med rotfrukter
Betyg (1-5):
Lättrimmad skrei i ugn med rotfrukter och ingefärsyoghurt. Enkelt och gör garanterat middagsgästerna nöjda!
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 250 g finstrimlad morot
- 250 g finstrimlad palsternacka
- 2 strimlade rödlökar
- 1 strimlad röd paprika
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- Lättrimmad skrei:
- 800 g torskrygg eller skrei, gärna med skinnet kvar
- 1 msk strösocker
- 0.5 tsk vitpeppar
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- 3 msk salt
- Sås:
- 3 dl yoghurt 10%
- 0.5 dl gari, inlagd ingefära
- 0.5 tsk olja
- Garnering:
- dill
Gör så här
- Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och låt stå i ugnen i 20-25 minuter.
- Dela fisken i 4-8 bitar. Blanda salt, socker och vitpeppar och massera in blandningen i fiskbitarna.
- Låt fiskbitarna stå i rumstemperatur i 15 minuter. Borsta eller skölj och torka snabbt av saltblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör Stek fiskarna i 6-8 minuter runt om, till en inner-temperatur på 52°. Toppa fisken med dill vid servering.
- Blanda alla ingredienserna till såsen.
Skrei i ugn med rotfrukter
Betyg (1-5):
Lättrimmad skrei i ugn med rotfrukter och ingefärsyoghurt. Enkelt och gör garanterat middagsgästerna nöjda!
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och låt stå i ugnen i 20-25 minuter.
- Dela fisken i 4-8 bitar. Blanda salt, socker och vitpeppar och massera in blandningen i fiskbitarna.
- Låt fiskbitarna stå i rumstemperatur i 15 minuter. Borsta eller skölj och torka snabbt av saltblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör Stek fiskarna i 6-8 minuter runt om, till en inner-temperatur på 52°. Toppa fisken med dill vid servering.
- Blanda alla ingredienserna till såsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Solveig
2015-01-24
Enkelt och gott