Skrei i ugn med rotfrukter

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Lättrimmad skrei i ugn med rotfrukter och ingefärsyoghurt. Enkelt och gör garanterat middagsgästerna nöjda!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 250 g finstrimlad morot
  • 250 g finstrimlad palsternacka
  • 2 strimlade rödlökar
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Lättrimmad skrei:
  • 800 g torskrygg eller skrei, gärna med skinnet kvar
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 3 msk salt
  • Sås:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl gari, inlagd ingefära
  • 0.5 tsk olja
  • Garnering:
  • dill

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och låt stå i ugnen i 20-25 minuter.
  2. Dela fisken i 4-8 bitar. Blanda salt, socker och vitpeppar och massera in blandningen i fiskbitarna.
  3. Låt fiskbitarna stå i rumstemperatur i 15 minuter. Borsta eller skölj och torka snabbt av saltblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör Stek fiskarna i 6-8 minuter runt om, till en inner-temperatur på 52°. Toppa fisken med dill vid servering.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Solveig

2015-01-24

Enkelt och gott

Skrei i ugn med rotfrukter
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 250 g finstrimlad morot
  • 250 g finstrimlad palsternacka
  • 2 strimlade rödlökar
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Lättrimmad skrei:
  • 800 g torskrygg eller skrei, gärna med skinnet kvar
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 3 msk salt
  • Sås:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl gari, inlagd ingefära
  • 0.5 tsk olja
  • Garnering:
  • dill

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Lättrimmad skrei i ugn med rotfrukter och ingefärsyoghurt. Enkelt och gör garanterat middagsgästerna nöjda!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och låt stå i ugnen i 20-25 minuter.
  2. Dela fisken i 4-8 bitar. Blanda salt, socker och vitpeppar och massera in blandningen i fiskbitarna.
  3. Låt fiskbitarna stå i rumstemperatur i 15 minuter. Borsta eller skölj och torka snabbt av saltblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör Stek fiskarna i 6-8 minuter runt om, till en inner-temperatur på 52°. Toppa fisken med dill vid servering.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Solveig

2015-01-24

Enkelt och gott