Skördesoppa med frikadeller
  • Tid 30 min

Skördesoppa med frikadeller

3.18 (11 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 500 g vitkål, grovt strimlat
  • 100 g palsternacka, tunt skivad
  • 100 g morötter
  • 1 tsk kummin
  • 5 kryddpepparkorn
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smör och sirap i en rymlig gryta eller kastrull. Bryn försiktigt vitkål, palsternacka och morot cirka 5 minuter. Till sätt kummin, kryddpeppar, vatten och buljongtärningar. Salta och peppra. Koka cirka 10 minuter.

  2. 2

    Blanda nötfärs, ägg, salt och peppar. Rulla små bollar och sänk ner dem i soppan. Koka ytterligare 5 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar