Skinkinlindad kyckling med balsamvinägersås
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Skinkinlindad kyckling med balsamvinägersås

3.6 (5 betyg)

Ugnsrostade grönsaker med saftig kycklingfilé lindad i lufttorkad skinka.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 tunt strimlade morötter
  • 4 tunt strimlade palsternackor
  • 100 g tunt strimlad kålrot
  • 100 g tunt strimlad rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g kycklingfilé
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl grädde
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°

  2. 2

    Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen ca 25 minuter.

  3. 3

    Dela kycklingfiléerna och skinkan på längden och linda skinkan runt kycklingen. Bryn kycklingen runt om i oljan och lägg i en ugnsform.

  4. 4

    Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera tills kycklingen är helt klar, 15-20 minuter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skippa gräddsåsen för en smalare variant.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Nina

    Världens godaste middag men direktplankat recept från Arla!