Skärgårdskryddad lax och pestodressad risonisallad
  • Tid 40 min

Skärgårdskryddad lax och pestodressad risonisallad

4.2 (5 betyg)

Grillad lax på en bädd av småkornig pasta med krispiga grönsaker och pesto.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g skärgårdskryddad laxfilé (1 filé = 125 g)
  • 2 tsk rapsolja
Risonisallad:
  • 4 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g gurka i tärningar
  • 200 g förvällda sockerärtor eller gröna bönor i strimlor
  • 120 g cocktailtomater i halvor
  • 80 g rucola eller annan sallad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Blanda genast ner peston. Låt svalna lite och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med lite salt och peppar. Pensla laxbitarna med olja och grilla dem ca 3 minuter per sida. Servera dem genast till ljummen eller kall sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar