Skaldjurssallad med grillat bröd
  • Tid 20 min + 30 min att marinera

Skaldjurssallad med grillat bröd

0 (0 betyg)

Ingen grekisk middag utan havets läckerheter.

  • Tillagningstid 20 min + 30 min att marinera
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g fryst, tinad skaldjursmix (räkor, musslor, bläckfiskringar)
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 selleristjälkar
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 dl olivolja
  • 2 citroner, pressad saft
Till servering
  • grillat/rostat lantbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt skaldjuren rinna av ordentligt på hushållspapper om de varit frysta.

  2. 2

    Blanda selleri, chili, lök, vitlök och persilja med olja och citronsaft. Vänd varsamt ner skaldjuren och låt dra minst 30 min i kylen innan servering.

  3. 3

    Servera med grillat/rostat lantbröd att doppa i den goda oljan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skaldjursmixen hittar du i frysdisken (redo att använda direkt).
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar