Sjötorps burgare

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Förgyll din grillafton eller middagskväll med hemgjorda lyxburgare i sällskap av en krämig kålsallad och chilimarinerade grönsaker.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinerade grönsaker:
  • 0.75 dl tunt skivad majrova, eller rotselleri
  • 0.5 tunt skivad gul lök
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • 0.5 msk finhackad rosmarin
  • 1 tunt skivad morot
  • 0.5 tunt skivad palsternacka
  • 2 msk grovhackad salvia
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk chilisås
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 krm peppar
  • Kålrotssallad med pecannötter:
  • 2 dl tunt skivad kålrot
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 msk crème fraiche
  • 1.5 dl grovhackade pekannötter
  • 0.5 krm peppar
  • Burgerbröd med dinkel:
  • 1 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • 1.5 krm socker
  • 1.5 dl vatten, 45° C
  • 4 msk riven lagrad ost, gärna kittost
  • Burgare:
  • 600 g nötfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm peppar
  • 1.5 msk olivolja till pensling
  • Garnering:
  • 20 g ärtskott

Gör så här

Marinerade grönsaker:

  1. Blanda rotsaker, lök och örter i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner. Ställ i kylen medan brödet bakas.

Kålrotssallad med pecannötter:

  1. Blanda alla ingredienser och ställ i kylen som ovan.
  2. Burgerbröd med dinkel: Lägg alla ingredienser utom osten i en matberedare och blanda med degkrok på hög hastighet till en smidig deg. Eller knåda kraftigt för hand i en bunke. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bord, dela den i fyra delar och kavla ut till runda bullar, cirka 10 centimeter i diameter. Lägg på plåt, smord eller med bakplåtspapper, och låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Strö på osten och grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

Burgare:

  1. Blanda allt och forma till fyra biffar. Pensla dem med lite olja och stek eller grilla 2-3 minuter per sida. Dela bröden.

Servering

Lägg burgare, marinerade grönsaker och ärtskott mellan brödskivorna. Servera med kålrotssalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Helstekt Oxfilé

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)
29 st
  • Marinerade grönsaker:
  • 0.75 dl tunt skivad majrova, eller rotselleri
  • 0.5 tunt skivad gul lök
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • 0.5 msk finhackad rosmarin
  • 1 tunt skivad morot
  • 0.5 tunt skivad palsternacka
  • 2 msk grovhackad salvia
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk chilisås
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 krm peppar
  • Kålrotssallad med pecannötter:
  • 2 dl tunt skivad kålrot
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 msk crème fraiche
  • 1.5 dl grovhackade pekannötter
  • 0.5 krm peppar
  • Burgerbröd med dinkel:
  • 1 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • 1.5 krm socker
  • 1.5 dl vatten, 45° C
  • 4 msk riven lagrad ost, gärna kittost
  • Burgare:
  • 600 g nötfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm peppar
  • 1.5 msk olivolja till pensling
  • Garnering:
  • 20 g ärtskott

Sjötorps burgare

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Förgyll din grillafton eller middagskväll med hemgjorda lyxburgare i sällskap av en krämig kålsallad och chilimarinerade grönsaker.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Marinerade grönsaker:

  1. Blanda rotsaker, lök och örter i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner. Ställ i kylen medan brödet bakas.

Kålrotssallad med pecannötter:

  1. Blanda alla ingredienser och ställ i kylen som ovan.
  2. Burgerbröd med dinkel: Lägg alla ingredienser utom osten i en matberedare och blanda med degkrok på hög hastighet till en smidig deg. Eller knåda kraftigt för hand i en bunke. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bord, dela den i fyra delar och kavla ut till runda bullar, cirka 10 centimeter i diameter. Lägg på plåt, smord eller med bakplåtspapper, och låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Strö på osten och grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

Burgare:

  1. Blanda allt och forma till fyra biffar. Pensla dem med lite olja och stek eller grilla 2-3 minuter per sida. Dela bröden.

Servering

Lägg burgare, marinerade grönsaker och ärtskott mellan brödskivorna. Servera med kålrotssalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Helstekt Oxfilé

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies