Simons godaste grillbiff med fransk potatissallad
Simons godaste grillbiff med fransk potatissallad
  • Tid 50 min + tid för marinering

Simons godaste grillbiff med fransk potatissallad

4.2 (5 betyg)

Saftig marinerad biff som blir perfekt på grillen. Recept av Simon Edmark.

  • Tillagningstid 50 min + tid för marinering
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor ryggbiff, entrecôte eller fläskkarré
  • flingsalt och svartpeppar
Marinad
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk honung eller ljus sirap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk finhackad timjan
Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis eller kulpotatis
  • 140 g bacon
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl kapris
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka persilja, hackad
Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med köttskivorna. Låt marinera någon timme men gärna över natten.

  2. 2

    Koka potatisen i saltat vatten. Strimla baconet och stek det krispigt i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. 3

    Vispa eller mixa ihop ingredienserna till dressingen tills den blir slät och krämig. Dela potatisarna när de kallnat och vänd ner i dressingen tillsammans med salladslök, Rödlök och kapris.

  4. 4

    Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost, bacon och persilja vid servering.

  5. 5

    Grilla köttet till fin färg och genomgrillat om det är karré, annars är det gott med rosa. Salta och peppra. Servera köttet med potatissalladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
balsamvinäger kan bytas ut mot vitvinsvinäger och honung.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar