Sillburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Perfekt sommarlunch med matjessill, färskpotatis, ägg och gräddfil. Blir så gott tillsammans med rågmustbrödet.

Tillagningstid: 35 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 6 små kokta färskpotatisar
  • 200 g matjessillfiléer
  • 6 salladsblad
  • 3 rågmustbröd (rågsurdegsbröd med lock och botten)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • dill

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min, till enkrämig gula. Skala och hacka äggen grovt. Smält smöreti en kastrull och bryn under omrörning tills det blirgyllenbrunt och doftar nötigt. Häll upp i en skål så detinte bränns på eftervärmen.
  2. Skär potatisen i tunna skivor. Skär sillfiléerna i 1 cmbitar. Dela bröden på mitten. Fyll bröden med sallad,potatis, ägg och sill. Skeda över brynt smör och toppamed gräddfil, dill och lök. Stick ev en tandpetaregenom sillburgarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ljummen potatissallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Thailändska fiskbiffar

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 6 små kokta färskpotatisar
  • 200 g matjessillfiléer
  • 6 salladsblad
  • 3 rågmustbröd (rågsurdegsbröd med lock och botten)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • dill

Sillburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Perfekt sommarlunch med matjessill, färskpotatis, ägg och gräddfil. Blir så gott tillsammans med rågmustbrödet.

Tillagningstid: 35 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min, till enkrämig gula. Skala och hacka äggen grovt. Smält smöreti en kastrull och bryn under omrörning tills det blirgyllenbrunt och doftar nötigt. Häll upp i en skål så detinte bränns på eftervärmen.
  2. Skär potatisen i tunna skivor. Skär sillfiléerna i 1 cmbitar. Dela bröden på mitten. Fyll bröden med sallad,potatis, ägg och sill. Skeda över brynt smör och toppamed gräddfil, dill och lök. Stick ev en tandpetaregenom sillburgarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ljummen potatissallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Thailändska fiskbiffar

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)