Sillburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Perfekt sommarlunch med matjessill, färskpotatis, ägg och gräddfil. Blir så gott tillsammans med rågmustbrödet.

Tillagningstid: 35 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 6 små kokta färskpotatisar
  • 200 g matjessillfiléer
  • 6 salladsblad
  • 3 rågmustbröd (rågsurdegsbröd med lock och botten)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • dill

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min, till en krämig gula. Skala och hacka äggen grovt. Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Häll upp i en skål så det inte bränns på eftervärmen.
  2. Skär potatisen i tunna skivor. Skär sillfiléerna i 1 cm bitar. Dela bröden på mitten. Fyll bröden med sallad, potatis, ägg och sill. Skeda över brynt smör och toppa med gräddfil, dill och lök. Stick ev en tandpetare genom sillburgarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(40)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 6 små kokta färskpotatisar
  • 200 g matjessillfiléer
  • 6 salladsblad
  • 3 rågmustbröd (rågsurdegsbröd med lock och botten)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • dill

Sillburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Perfekt sommarlunch med matjessill, färskpotatis, ägg och gräddfil. Blir så gott tillsammans med rågmustbrödet.

Tillagningstid: 35 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min, till en krämig gula. Skala och hacka äggen grovt. Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Häll upp i en skål så det inte bränns på eftervärmen.
  2. Skär potatisen i tunna skivor. Skär sillfiléerna i 1 cm bitar. Dela bröden på mitten. Fyll bröden med sallad, potatis, ägg och sill. Skeda över brynt smör och toppa med gräddfil, dill och lök. Stick ev en tandpetare genom sillburgarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(40)