Sill med gurka och sesam

Sill med gurka och sesam

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En svensk sill med underbara asiatiska smaker.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 gurka
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 0.5 dl vatten
  • 2 lime, pressad saft (½ dl)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 grön chili, tunt skivad

Gör så här

  1. Skär sillen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ut kärnorna med en sked och skär gurkan i tärningar.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpannatills gyllene. Blanda en lag på vatten, limesaft, socker och sesamolja. Vänd ihop alla ingredienser med sillen och låt stå ca 30min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sill med gurka och sesam
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 gurka
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 0.5 dl vatten
  • 2 lime, pressad saft (½ dl)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 grön chili, tunt skivad

Sill med gurka och sesam

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En svensk sill med underbara asiatiska smaker.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ut kärnorna med en sked och skär gurkan i tärningar.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpannatills gyllene. Blanda en lag på vatten, limesaft, socker och sesamolja. Vänd ihop alla ingredienser med sillen och låt stå ca 30min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!