Sill à la russe
Sill à la russe
  • Tid 25 min

Sill à la russe

4.05 (22 betyg)

Vacker silltårta, perfekt på sommarbuffén.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 250 g matjesfilé. skuren i små bitar eller skivor
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 1.5 dl lättmajonnäs
  • 300 g hela inlagda rödbetor, rivna
  • 300 g kokta morötter, rivna
  • 2 grovrivna, syrliga äpplen
  • 4 grovrivna, hårdkokta ägg
  • 1 msk dill, kvistar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut det på ett fat cirka 25 cm i diameter. Varva rödbetorna, morötterna och äpplena i lager över sillen, bred ut 3 - 4 msk majonäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonäs överst. Täck med platsfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.

  2. 2

    Strö över rivet ägg strax före serveringen. Garnera med dill.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • anna lena

    jag tyker htt

  • Kristina UHr

    Trevlig o lite ovanlig sillrätt - säkert god också!