Sesamrutor

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

Nötig och seg liten chokladkaka med massor av goda frön. God avslutning på en härlig middag eller buffé.

Tillagningstid: 50 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1.5 dl fast honung
  • 1 liter cornflakes
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör och honung i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning tills den kokar. Ta bort från värmen och rör i cornflakes och kokosflingor. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form.
  2. Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål och ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta och bred den i ett jämnt lager över kakan. Strö över sesamfrön.
  3. Låt kakan stå i kylskåp cirka 30 minuter. Skär i små fyrkantiga bitar. Förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



E. Agnér

2012-02-08

Hoppsan ! Vilken godsak, nästan farlig.......

Liknande recept

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Knäckig saffranstosca

(29)

Nötpaj

(16)

Påskens morotstårta

(28)

Nöt- och chokladtårta med jordgubbar

(31)

Saffranspannkaka med mandel

(59)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1.5 dl fast honung
  • 1 liter cornflakes
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 dl sesamfrön

Sesamrutor

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

Nötig och seg liten chokladkaka med massor av goda frön. God avslutning på en härlig middag eller buffé.

Tillagningstid: 50 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör och honung i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning tills den kokar. Ta bort från värmen och rör i cornflakes och kokosflingor. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form.
  2. Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål och ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta och bred den i ett jämnt lager över kakan. Strö över sesamfrön.
  3. Låt kakan stå i kylskåp cirka 30 minuter. Skär i små fyrkantiga bitar. Förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



E. Agnér

2012-02-08

Hoppsan ! Vilken godsak, nästan farlig.......

Liknande recept

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Knäckig saffranstosca

(29)

Nötpaj

(16)

Påskens morotstårta

(28)

Nöt- och chokladtårta med jordgubbar

(31)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies