För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sesamrutor

Betyg (1-5):
4.21 (14 betyg)

Nötig och seg liten chokladkaka med massor av goda frön. God avslutning på en härlig middag eller buffé.

Tillagningstid: 50 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1.5 dl fast honung
  • 1 liter cornflakes
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör och honung i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning tills den kokar. Ta bort från värmen och rör i cornflakes och kokosflingor. Bred ut smeten i en 1,5 cm hög bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  2. Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål och ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta och bred den i ett jämnt lager över kakan. Strö över sesamfrön.
  3. Låt kakan stå i kylskåp cirka 30 minuter. Skär i små fyrkantiga bitar. Förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-25

Hej Martina! En vanlig ungsplåt funkar fint. Rutorna ska vara ca 1,5 cm höga men det går såklart bra att dela upp smeten i två delar om du har en mindre form. Mvh Maja (redaktör)

Martina

2020-03-24

Vilka mått ska det vara på formen?

E. Agnér

2012-02-08

Hoppsan ! Vilken godsak, nästan farlig.......

Liknande recept

Knäckig saffranstosca

(32)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(22)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(7)

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

(34)

Blåbärscocotter

(20)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Äppeltosca

(41)

Chokladtoppar

(6)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1.5 dl fast honung
  • 1 liter cornflakes
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 dl sesamfrön

Sesamrutor

Betyg (1-5):
4.21 (14 betyg)

Nötig och seg liten chokladkaka med massor av goda frön. God avslutning på en härlig middag eller buffé.

Tillagningstid: 50 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör och honung i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning tills den kokar. Ta bort från värmen och rör i cornflakes och kokosflingor. Bred ut smeten i en 1,5 cm hög bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  2. Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål och ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta och bred den i ett jämnt lager över kakan. Strö över sesamfrön.
  3. Låt kakan stå i kylskåp cirka 30 minuter. Skär i små fyrkantiga bitar. Förvara kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-25

Hej Martina! En vanlig ungsplåt funkar fint. Rutorna ska vara ca 1,5 cm höga men det går såklart bra att dela upp smeten i två delar om du har en mindre form. Mvh Maja (redaktör)

Martina

2020-03-24

Vilka mått ska det vara på formen?

E. Agnér

2012-02-08

Hoppsan ! Vilken godsak, nästan farlig.......

Liknande recept

Knäckig saffranstosca

(32)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(22)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(7)

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

(34)

Blåbärscocotter

(20)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Äppeltosca

(41)

Chokladtoppar

(6)