
Sesamglaserade kycklingspett
Betyg (1-5):
Kycklingspett i söt glasyr vända i sesamfrön.
Tillagningstid: 15 minuter
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kycklingfiléer
- 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
- 2 msk ketjap manis (söt indonesisk sojasås)
- 2 msk honung
- 50 g sesamfrön
- 1 msk olja till stekning
- 16 grillspett (1,5 dm långa)
- 1 krm salt (eller efter smak)
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i fyra delar på längden. Salta och peppra kycklingen. Blanda soja och honung i en skål. Vänd runt kycklingbitarna i såsen. Häll ut sesamfrön på ett fat. Vänd kycklingen i sesamfröna.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på inte alltför hög värme på båda sidor tills den är genomstekt. Trä upp en kycklingbit på varje spett.
Sesamglaserade kycklingspett
Betyg (1-5):
Kycklingspett i söt glasyr vända i sesamfrön.
Tillagningstid: 15 minuter
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i fyra delar på längden. Salta och peppra kycklingen. Blanda soja och honung i en skål. Vänd runt kycklingbitarna i såsen. Häll ut sesamfrön på ett fat. Vänd kycklingen i sesamfröna.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på inte alltför hög värme på båda sidor tills den är genomstekt. Trä upp en kycklingbit på varje spett.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-07-29
Mkt gott
2014-07-24
***** väldigt got
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Elin
2015-07-29
Mkt gott
Erikla
2014-07-24
***** väldigt got