Senapsmarinerad fiskfilé
  • Tid 50 min

Senapsmarinerad fiskfilé

2 (3 betyg)

Servera fisken på en bädd av grönsaker i vitvinssås.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl persilja, hackad
Grönsaker:
  • 100 g klyftade champinjoner
  • 4 delade kronärtskocksbottnar
  • 4 skållade, skalade och tärnade tomater
  • 100 g sockerärtor
  • 2 skivade salladslökar
  • 0.5 msk smör
Vitvinssås:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 msk smör
  • 2 dl fisk- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk majsena
Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 800 g potatis, kokt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda senap, olja och persilja i en skål och vänd ner fisken. Ställ kallt cirka 20 minuter. Vänd då och då.

  2. 2

    Fräs schalottenlöken till såsen mjuk i smöret, utan att den tar färg. Tillsätt buljong och vin och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka ihop tills 3 dl återstår. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsenamjölet i lite vatten och red av såsen till simmig konsistens.

  3. 3

    Fräs svampen i smöret några minuter. Tillsätt resten av grönsakerna, tillsätt såsen och blanda försiktigt.

  4. 4

    Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp såsen med grönsakerna på varma tallrikar. Toppa med fisken.

  5. 5

    Strö över persilja och servera med kokt potatis.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar