Senapsbiff med yoghurtsås och krassesallad
  • Tid 45 min

Senapsbiff med yoghurtsås och krassesallad

0 (0 betyg)

En fint komponerad måltid med kontrasterande smaker som passar väldigt bra tillsammans.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g biffar
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
Yoghurtsås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
Päron-, fänkål och vattenkrassesallad:
  • 60 g formbröd
  • 2 mogna päron
  • 50 hårdost
  • 125 g fänkål
  • 100 g vattenkrasse
Citrondressing:
  • 0.25 citron, utan skal
  • 0.5 msk grovkornig senap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär en ficka i biffarna nästan igenom. Bred ut senapen inuti fickorna. Gnid biffarna med den/de halverade vitlöksklyftan/orna och peppra. Låt köttet marinera 1 timme. Grilla köttet över fin glöd 3 -5 minuter på varje sida.

  2. 2

    Blanda matyoghurt, senap, pressad vitlök och svartpeppar i en skål. Sätt ugnen på 175°. Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i trekanter. Lägg trekanterna på en plåt och sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

  3. 3

    Skär citronen i bitar. Lägg citronen, senapen, honungen och oljan i en mixer. Tillsätt vattnet och mixa till en krämig puré.

  4. 4

    Skala päronen och skär i bitar. Skär ost och fänkål i "stickor". Lägg päron, ost och fänkål i en skål. Häll över dressingen. Blanda i vattenkrasse och krutonger. Servera biffarna med sallad och yoghurtsås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar