Selleri med masalakryddad lax

Betyg (1-5):
3.53 (15 betyg)

Exotisk kryddad lax på spett.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 dl hackad persilja
  • Laxspett:
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk olivolja
  • 8 grillspett
  • Till servering:
  • 2 lime, i bitar
  • 1 tunt skivad röd lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär rotsellerin i tunna stavar och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olja, salta och peppra. Låt stå i ugnen tills den fått fin färg, cirka 15 minuter. Strö över bladpersiljan.
  3. Skär laxen i tärningar och trä dem på spett. Krydda spetten med garam masala och salt. Hetta upp oljan i en panna och stek spetten runt om 5-6 minuter. Servera spetten med rostad selleri, lime och rödlök.

Tips

Lägg laxspetten direkt i ugnen med rotsellerin cirka 10 minuter.<br>Skippa skumma kryddor till barnen och släng med ett par potatisklyftor bland rotselleribitarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2012-09-27

Galet gott! Älskade smakkombinationen och barnen (som normalt inte gillar lax) åt med god aptit och klassade maten som något man kunde bjuda på till nyårsaftonen. Något liten portionsstorlek, men definitivt tillräckligt för att bli lagom mätt :) Drygade ut sellerin med två morötter och några potatisar. Det blev riktigt bra.

Sven-Erik Johansson

2012-09-26

Receptet räcker till maximalt tre personer och smakbetyget blir: Så där... Skulle ha tagit potatisstänger också förutom sellerin, som i o f s var god. Godare än laxen i alla fall. Vill påpeka att jag normalt sett gillar lax men nu var det som att laxsmaken försvann och det smakade inte heller säskilt mycket masalakrydda heller. Ett inte särskilt lyckat recept.

Robin

2012-09-26

Gott med en mix med lax och rostat selleri. Portionen är dock för liten (jämfört med andra rätter genom matkassan).

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Laxpaj med potatis

(13)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(34)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 dl hackad persilja
  • Laxspett:
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk olivolja
  • 8 grillspett
  • Till servering:
  • 2 lime, i bitar
  • 1 tunt skivad röd lök

Selleri med masalakryddad lax

Betyg (1-5):
3.53 (15 betyg)

Exotisk kryddad lax på spett.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär rotsellerin i tunna stavar och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olja, salta och peppra. Låt stå i ugnen tills den fått fin färg, cirka 15 minuter. Strö över bladpersiljan.
  3. Skär laxen i tärningar och trä dem på spett. Krydda spetten med garam masala och salt. Hetta upp oljan i en panna och stek spetten runt om 5-6 minuter. Servera spetten med rostad selleri, lime och rödlök.

Tips

Lägg laxspetten direkt i ugnen med rotsellerin cirka 10 minuter.<br>Skippa skumma kryddor till barnen och släng med ett par potatisklyftor bland rotselleribitarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2012-09-27

Galet gott! Älskade smakkombinationen och barnen (som normalt inte gillar lax) åt med god aptit och klassade maten som något man kunde bjuda på till nyårsaftonen. Något liten portionsstorlek, men definitivt tillräckligt för att bli lagom mätt :) Drygade ut sellerin med två morötter och några potatisar. Det blev riktigt bra.

Sven-Erik Johansson

2012-09-26

Receptet räcker till maximalt tre personer och smakbetyget blir: Så där... Skulle ha tagit potatisstänger också förutom sellerin, som i o f s var god. Godare än laxen i alla fall. Vill påpeka att jag normalt sett gillar lax men nu var det som att laxsmaken försvann och det smakade inte heller säskilt mycket masalakrydda heller. Ett inte särskilt lyckat recept.

Robin

2012-09-26

Gott med en mix med lax och rostat selleri. Portionen är dock för liten (jämfört med andra rätter genom matkassan).

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Laxpaj med potatis

(13)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies