Sejgratäng med rotfruktskross

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

En snabblagad mild gratäng med syrliga citronklyftor och dill.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tinad sejfilé (ett paket = 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka finhackad dill
  • 2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • Rotfruktskross:
  • 500 g skalad potatis i bitar
  • 2 skalade morot i bitar
  • 2 skalade palsternackor i bitar
  • 200 g skalad rotselleri i bitar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Börja med rotfrukterna. Koka dem cirka 10 minuter, tills de är mjuka och häll av vattnet. Krossa dem grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs sidorna.
  2. Lägg fisken i mitten och salta. Blanda crème fraiche, vatten, dill, salt samt peppar och bred ut det över fisken. Stick ner citronklyftorna i gratängen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills fisken är genomkokt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Trigidia

2021-04-24

Jag hade söt potatis också och det blev super god.

Inger

2013-02-01

Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskfilé à la Skagen

Betyg
Betyg
(4)
Sejgratäng med rotfruktskross
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g tinad sejfilé (ett paket = 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka finhackad dill
  • 2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • Rotfruktskross:
  • 500 g skalad potatis i bitar
  • 2 skalade morot i bitar
  • 2 skalade palsternackor i bitar
  • 200 g skalad rotselleri i bitar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

En snabblagad mild gratäng med syrliga citronklyftor och dill.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med rotfrukterna. Koka dem cirka 10 minuter, tills de är mjuka och häll av vattnet. Krossa dem grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs sidorna.
  2. Lägg fisken i mitten och salta. Blanda crème fraiche, vatten, dill, salt samt peppar och bred ut det över fisken. Stick ner citronklyftorna i gratängen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills fisken är genomkokt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Trigidia

2021-04-24

Jag hade söt potatis också och det blev super god.

Inger

2013-02-01

Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskfilé à la Skagen

Betyg
Betyg
(4)