Sej med grillad paprika och parmesan

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(116)

Snabbt, nyttigt och sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 600 g sejfilé, färsk eller fryst, tinad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g grillad paprika i olja
  • 0.5 gul lök, skalad, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 100 g nyriven parmesanost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg sejfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Täck filéerna med grillad paprika.
  2. Blanda lök, crème fraiche, rivet citronskal och parmesan. Fördela blandningen på fisken och strö över basilikan.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Servering

Servera med pressad, kokt potatis och grönsaker eller sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna H

2012-05-09

Minst lika gott med kolja. Pressad potatis utmärkt som tillbehör. Det vita viinet Jeanneret riesling 2010 (finns som bib på systemet) är mycket gott till.

Sej med grillad paprika och parmesan
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g sejfilé, färsk eller fryst, tinad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g grillad paprika i olja
  • 0.5 gul lök, skalad, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 100 g nyriven parmesanost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 1 tsk salt

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(116)

Snabbt, nyttigt och sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg sejfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Täck filéerna med grillad paprika.
  2. Blanda lök, crème fraiche, rivet citronskal och parmesan. Fördela blandningen på fisken och strö över basilikan.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Servering

Servera med pressad, kokt potatis och grönsaker eller sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna H

2012-05-09

Minst lika gott med kolja. Pressad potatis utmärkt som tillbehör. Det vita viinet Jeanneret riesling 2010 (finns som bib på systemet) är mycket gott till.