Schnitzel med rotfrukter i ättikslag
  • Tid 40 min

Schnitzel med rotfrukter i ättikslag

4.17 (6 betyg)

Dubbelpanerad skinkstek med syrliga morötter och rödbetor.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris eller 800 g potatis
  • 600 g schnitzel på skinka eller kalv
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
Rotfrukter:
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 skalade morötter
  • 2 skalade rödbetor
Till servering:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl sweet chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ättika, socker och halvljummet vatten. Rör tills sockret löst sig.

Rotfrukter

  1. 1

    Hyvla morötter och rödbetor med en potatisskalare till långa strimlor. Lägg ner strimlorna i ättikslagen och låt stå och dra till servering.

  2. 2

    Banka köttskivorna lite tunnare med baksidan på en slev eller botten av en kastrull.

  3. 3

    Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik och vispa ägget lätt i en annan. Blanda saltet i mjölet. Vänd köttet först i mjöl sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek schnitzlarna på medelhög värme på båda sidor, totalt ca 5 min.

  4. 4

    Blanda majonnäs med sweet chilisås. Servera schnitzlarna med ris eller potatis, de inlagda rotfrukterna och sås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ättikslag är inte reserverat bara för gurka. Alla rotsaker som går att hyvla tunt blir magiskt goda inlagda. Det passar även bra med ugnsstekt potatis.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Josefin

    Barnen tycker det är gott och vågar äta lite grönsaker också. Ser kul ut med polkabetan.

  • Britta/Webbredaktionen

    Koka riset enligt anvisningen på paketet eller servera schnitzeln med ugnsstekt potatis.

  • Annie

    Hurv kom potatisen in i bilden och vart tog riset vägen?

  • Janne Kock

    Vad skall jag göra med riset??