Sashimi på lax med nori-majonnäs

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Munsbitar med rå lax. Se till att frysa laxen några dagar innan tining och tillagning.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g lax, rå, som frysts ett par dygn
  • Nori-majonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 nori-blad

Gör så här

  1. Nori-majonnäs
    Blötlägg noribladet i sjudande vatten i 5 minuter. Sila av och pressa ut huvuddelen av vätskan.
  2. Kör majonnäs i mixer med sojan och det uppblötta noribladet i 1 minut. Håll kallt.
  3. Skiva laxen snyggt och lägg upp den tillsammans med en klick majonnäs.
  4. (I rå lax kan det finnas parasiter, dessa förstörs om laxen fryses tills den blivit genomfryst vilket tar ett par dygn.)

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sashimi på lax med nori-majonnäs
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 200 g lax, rå, som frysts ett par dygn
  • Nori-majonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 nori-blad

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Munsbitar med rå lax. Se till att frysa laxen några dagar innan tining och tillagning.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nori-majonnäs
    Blötlägg noribladet i sjudande vatten i 5 minuter. Sila av och pressa ut huvuddelen av vätskan.
  2. Kör majonnäs i mixer med sojan och det uppblötta noribladet i 1 minut. Håll kallt.
  3. Skiva laxen snyggt och lägg upp den tillsammans med en klick majonnäs.
  4. (I rå lax kan det finnas parasiter, dessa förstörs om laxen fryses tills den blivit genomfryst vilket tar ett par dygn.)

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!