Saras ugnsäpplen
  • Tid 15 min + tid i ugn
  • Ugn 225º

Saras ugnsäpplen

3.8 (5 betyg)

Mmm... varma kardemummaäpplen med mandelmassa och lättvispad grädde. Ofta är det enklaste allra godast!

  • Tillagningstid 15 min + tid i ugn
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 portioner
  • 8 äpplen (gärna röda juläpplen som Ingrid Marie eller likn)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1.5 msk ljus sirap
Till servering:
  • 3 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform eller gjutjärnspanna.

  2. 2

    Ta bort kärnhuset med en äppelpipa eller liten kniv och lägg äpplena i formen/pannan.

  3. 3

    Blanda smör, riven mandelmassa och kardemumma. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla över sirapen. Tillaga mitt i ugnen tills äpplena spruckit lite och har fin yta, ca 20 min.

  4. 4

    Vispa grädden fluffig och servera till de varma äpplena.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Smaksätt gärna grädden med t ex amaretto eller calvados till de vuxna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar