För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saras ugnsäpplen

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Mmm... varma kardemummaäpplen med mandelmassa och lättvispad grädde. Ofta är det enklaste allra godast!

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 äpplen (gärna röda juläpplen som Ingrid Marie eller likn)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1.5 msk ljus sirap
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform eller gjutjärnspanna.
  2. Ta bort kärnhuset med en äppelpipa eller liten kniv och lägg äpplena i formen/pannan.
  3. Blanda smör, riven mandelmassa och kardemumma. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla över sirapen. Tillaga mitt i ugnen tills äpplena spruckit lite och har fin yta, ca 20 min.
  4. Vispa grädden fluffig och servera till de varma äpplena.

Tips

Smaksätt gärna grädden med t ex amaretto eller calvados till de vuxna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Snabba marängbakelser

(2)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Bärbägare

(14)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 8 äpplen (gärna röda juläpplen som Ingrid Marie eller likn)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1.5 msk ljus sirap
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde

Saras ugnsäpplen

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Mmm... varma kardemummaäpplen med mandelmassa och lättvispad grädde. Ofta är det enklaste allra godast!

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform eller gjutjärnspanna.
  2. Ta bort kärnhuset med en äppelpipa eller liten kniv och lägg äpplena i formen/pannan.
  3. Blanda smör, riven mandelmassa och kardemumma. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla över sirapen. Tillaga mitt i ugnen tills äpplena spruckit lite och har fin yta, ca 20 min.
  4. Vispa grädden fluffig och servera till de varma äpplena.

Tips

Smaksätt gärna grädden med t ex amaretto eller calvados till de vuxna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Snabba marängbakelser

(2)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Bärbägare

(14)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)