Saras smörgåstårta

Betyg (1-5):
3.25 (55 betyg)

Smakrik smörgåstårta med varmrökt lax, citron, kapris och yoghurt. Toppad med ärtskott, ägg och rädisor.

10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 1 ljust bröd, t ex formbröd
  • 1 mörkt bröd, t ex kavring
  • Laxfyllning:
  • 500 g varmrökt lax
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 hackad purjolök
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 stor citron, pressad saft
  • Gurkfyllning:
  • 2 dl crème fraiche, eller matlagningsyoghurt 10%
  • 3 dl hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Ostblandning:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • Garnering:
  • 4 hårdkokta ägg, delade på tvären
  • 50 g ärtskott
  • 10 rädisor, i bitar
  • 1.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Skär bröden i skivor, om de inte är färdigskivade, och ta bort kanterna. (Det ska vara fyra lager bröd och tre lager fyllning.) Finfördela laxen i en bunke och blanda i resten av ingredienserna till laxfyllningen. Blanda ihop ingredienserna till gurkfyllningen.
  2. Lägg ett lager bröd, ljust eller mörkt, på ett stort fat och täck med hälften av laxfyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd (den andra sorten) och täck med hela gurkfyllningen. Ett lager bröd igen, resten av laxfyllningen och slutligen ett lager bröd.
  3. Blanda philadelphiaost och yoghurt. Bred blandningen i ett tunt lager över hela tårtan. Täck tårtan försiktigt med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

Garnering

  1. Tryck försiktigt fast ärtskott runt tårtkanterna. Lägg på ägghalvor, rädisor och strö över gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cina

2013-05-02

Enkel att göra och smaskens!

juergen

2013-03-29

Pozdrawiam wielkanocnie Fanow Ireny Jarockiej ;-)

Liknande recept

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Surimicakes med fries

(11)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

(0)

Fisknuggets

(16)

Thaifiskbiffar

(56)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 ljust bröd, t ex formbröd
  • 1 mörkt bröd, t ex kavring
  • Laxfyllning:
  • 500 g varmrökt lax
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 hackad purjolök
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 stor citron, pressad saft
  • Gurkfyllning:
  • 2 dl crème fraiche, eller matlagningsyoghurt 10%
  • 3 dl hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Ostblandning:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • Garnering:
  • 4 hårdkokta ägg, delade på tvären
  • 50 g ärtskott
  • 10 rädisor, i bitar
  • 1.5 dl hackad gräslök

Saras smörgåstårta

Betyg (1-5):
3.25 (55 betyg)

Smakrik smörgåstårta med varmrökt lax, citron, kapris och yoghurt. Toppad med ärtskott, ägg och rädisor.

10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bröden i skivor, om de inte är färdigskivade, och ta bort kanterna. (Det ska vara fyra lager bröd och tre lager fyllning.) Finfördela laxen i en bunke och blanda i resten av ingredienserna till laxfyllningen. Blanda ihop ingredienserna till gurkfyllningen.
  2. Lägg ett lager bröd, ljust eller mörkt, på ett stort fat och täck med hälften av laxfyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd (den andra sorten) och täck med hela gurkfyllningen. Ett lager bröd igen, resten av laxfyllningen och slutligen ett lager bröd.
  3. Blanda philadelphiaost och yoghurt. Bred blandningen i ett tunt lager över hela tårtan. Täck tårtan försiktigt med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

Garnering

  1. Tryck försiktigt fast ärtskott runt tårtkanterna. Lägg på ägghalvor, rädisor och strö över gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cina

2013-05-02

Enkel att göra och smaskens!

juergen

2013-03-29

Pozdrawiam wielkanocnie Fanow Ireny Jarockiej ;-)

Liknande recept

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Surimicakes med fries

(11)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

(0)

Fisknuggets

(16)

Thaifiskbiffar

(56)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies