Saras skomakarlåda med rotfruktskross, lök och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (63 betyg)

En låda fylld med höstens godsaker

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skalad potatis, i bitar
  • 2 st skalade morötter, i bitar
  • 2 st skalade palsternackor, i bitar
  • 200 g rotselleri, skalad, i bitar
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 liter vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 140 g finstrimlat bacon
  • Pannbiff:
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g blandfärs, eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • Lökfräs:
  • 400 g tunnt skivad gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 dl klippt persilja

Gör så här

  1. Börja med att koka rotfrukterna i cirka 10 minuter i buljongen tills de är mjuka och häll av vattnet. Under tiden rotfrukterna kokar, stek baconet knaprigt i panna utan fett, låt rinna av på ett hushållspapper.

Pannbiff

  1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt det svälla i några minuter. Lägg i färs, salt, ägg samt peppar och blanda väl. Forma färsen till 8-10 biffar, cirka 1 centimeter tjocka. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek några biffar i taget 2-3 minuter på varje sida, tills de fått vacker färg. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky och spara den.

Lökfräs

  1. Stek löken i lite av smöret i en vid kastrull tills den har fått fin färg. Späd med lite vatten och salta. Låt den sjuda under lock tills den blir mjuk.

Rotfruktskross

  1. Krossa rotfrukterna grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs ena sidan i formen. Lägg biffar och lök i formen, toppa med bacon.
  2. Smaka av skyn med lite kinesisk soja och häll skyn över biffarna i formen. Gratinera lådan i övre delen av ugnen i någon minut, tills rotfruktskrosset har fått lite färg på topparna. Strö eventuellt över lite klippt persilja innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



susanne karlsson

2012-09-04

mmh mmh mmh tyckte hela familjen, absolut ny favorit

Liknande recept

Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g skalad potatis, i bitar
  • 2 st skalade morötter, i bitar
  • 2 st skalade palsternackor, i bitar
  • 200 g rotselleri, skalad, i bitar
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 liter vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 140 g finstrimlat bacon
  • Pannbiff:
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g blandfärs, eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • Lökfräs:
  • 400 g tunnt skivad gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 dl klippt persilja

Saras skomakarlåda med rotfruktskross, lök och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (63 betyg)

En låda fylld med höstens godsaker

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att koka rotfrukterna i cirka 10 minuter i buljongen tills de är mjuka och häll av vattnet. Under tiden rotfrukterna kokar, stek baconet knaprigt i panna utan fett, låt rinna av på ett hushållspapper.

Pannbiff

  1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt det svälla i några minuter. Lägg i färs, salt, ägg samt peppar och blanda väl. Forma färsen till 8-10 biffar, cirka 1 centimeter tjocka. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek några biffar i taget 2-3 minuter på varje sida, tills de fått vacker färg. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky och spara den.

Lökfräs

  1. Stek löken i lite av smöret i en vid kastrull tills den har fått fin färg. Späd med lite vatten och salta. Låt den sjuda under lock tills den blir mjuk.

Rotfruktskross

  1. Krossa rotfrukterna grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs ena sidan i formen. Lägg biffar och lök i formen, toppa med bacon.
  2. Smaka av skyn med lite kinesisk soja och häll skyn över biffarna i formen. Gratinera lådan i övre delen av ugnen i någon minut, tills rotfruktskrosset har fått lite färg på topparna. Strö eventuellt över lite klippt persilja innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



susanne karlsson

2012-09-04

mmh mmh mmh tyckte hela familjen, absolut ny favorit

Liknande recept

Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)