Saras påsktårta

Betyg (1-5):
3.5 (177 betyg)

Söta läckerheter hör påsken till. Prova Saras påsktårta med egna marsipankycklingar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 100 g smält, svalnat smör
  • Chokladmousse:
  • 2 dl grädde
  • 200 g smält mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • Bärfyllning:
  • 2 dl hallonsylt
  • Glasyr:
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och smält smör. Blanda väl och häll i formen, grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Lossa kakan ur formen och låt svalna.

Chokladmousse

  1. Skiva kakan till tre bottnar. Vispa grädden till chokladmoussen och blanda med chokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa äggvitorna till fast skum.
  2. Blanda försiktigt chokladsmeten med äggulesmeten och vänd sist ner de vispade vitorna. Bred sylten i ett tunt lager underst på den ena botten och sedan moussen ovanpå. Gör likadant på den andra botten och lägg på locket.
  3. Smält chokladen till glasyren och blanda ner smör och grädde. Bred över tårtan och ställ den kallt, gärna över natten. Garnera gärna med marsipantuppar och kycklingar eller marsipanrosor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2016-03-24

hur stor form ska det vara?

Agneta

2015-04-07

Halvera mängden mousse och dela på två bottnar så blir den inte så mäktig, men lika god!

Linda

2015-04-02

Vansinigt god, men räcker absoulut till 20-25 pers

Kristina

2014-04-20

Jättegod, men väldigt mäktig. Jag skulle säga att den räcker till 20 personer.

Amelia

2014-04-19

Ser god ut, men såg nu att den skulle stå över natten! grr, vad kan jag göra. Ska nämligen ha den idag!

iris

2014-04-18

Har gjort tårtan m moussen blev rinnande. Gjordeprecis enl receptet. Vad kan gått fel?

Karin, Coop Ptovkök

2014-04-17

@Per Yngve - Tårtan kan frysas men det kommer inte ha samma konsistens som när den är nylagad. Chokladtäcket kommer inte kännas lika läckert men smält ev ny choklad över tårtan när du tinat upp den!

Per Yngve

2014-04-16

Kan man frysa halva tårtan?

Carin

2012-03-29

Fantastiskt god gjorde den förra påsken då receptet fanns i coops kalender.

Catarina

2012-03-20

Grymt god och vansinnigt mäktig, har gkort den i tre årstid till sonens födelsedag, räcker mer än nog till 14 pers.

Liknande recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Smarriga havrekorgar

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(39)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Snabba marängbakelser

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 100 g smält, svalnat smör
  • Chokladmousse:
  • 2 dl grädde
  • 200 g smält mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • Bärfyllning:
  • 2 dl hallonsylt
  • Glasyr:
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde

Saras påsktårta

Betyg (1-5):
3.5 (177 betyg)

Söta läckerheter hör påsken till. Prova Saras påsktårta med egna marsipankycklingar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och smält smör. Blanda väl och häll i formen, grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Lossa kakan ur formen och låt svalna.

Chokladmousse

  1. Skiva kakan till tre bottnar. Vispa grädden till chokladmoussen och blanda med chokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa äggvitorna till fast skum.
  2. Blanda försiktigt chokladsmeten med äggulesmeten och vänd sist ner de vispade vitorna. Bred sylten i ett tunt lager underst på den ena botten och sedan moussen ovanpå. Gör likadant på den andra botten och lägg på locket.
  3. Smält chokladen till glasyren och blanda ner smör och grädde. Bred över tårtan och ställ den kallt, gärna över natten. Garnera gärna med marsipantuppar och kycklingar eller marsipanrosor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2016-03-24

hur stor form ska det vara?

Agneta

2015-04-07

Halvera mängden mousse och dela på två bottnar så blir den inte så mäktig, men lika god!

Linda

2015-04-02

Vansinigt god, men räcker absoulut till 20-25 pers

Kristina

2014-04-20

Jättegod, men väldigt mäktig. Jag skulle säga att den räcker till 20 personer.

Amelia

2014-04-19

Ser god ut, men såg nu att den skulle stå över natten! grr, vad kan jag göra. Ska nämligen ha den idag!

iris

2014-04-18

Har gjort tårtan m moussen blev rinnande. Gjordeprecis enl receptet. Vad kan gått fel?

Karin, Coop Ptovkök

2014-04-17

@Per Yngve - Tårtan kan frysas men det kommer inte ha samma konsistens som när den är nylagad. Chokladtäcket kommer inte kännas lika läckert men smält ev ny choklad över tårtan när du tinat upp den!

Per Yngve

2014-04-16

Kan man frysa halva tårtan?

Carin

2012-03-29

Fantastiskt god gjorde den förra påsken då receptet fanns i coops kalender.

Catarina

2012-03-20

Grymt god och vansinnigt mäktig, har gkort den i tre årstid till sonens födelsedag, räcker mer än nog till 14 pers.

Liknande recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Smarriga havrekorgar

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(39)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Snabba marängbakelser

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies