Saras gröna kålgratäng med korv
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Saras gröna kålgratäng med korv

3.21 (19 betyg)

Billiga råvaror och champinjoner blir krämigt goda i gratängform.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl bröd
  • 100 g finhackad grönkål eller savoykål
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 160 g klyftade champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 korvar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär brödet i träningar.

  2. 2

    Stek savoykål, lök, vitlök och champinjoner i hälften av oljan, tills kålen mjuknat och blandningen fått färg. Salta och peppra.

  3. 3

    Smörj en ugnsfast form med resten av oljan och lägg över grönsakerna i den. .

  4. 4

    Tryck ner brödbitarna och häll på vin och grädde. Strö över ost. Grädda mitt i ugnen tills gratängen har fått fin färg, cirka 20 minuter.

  5. 5

    Stek korvarna i olja på medelvärme tills de har fått fin färg.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gordon Alexander

    smakte bare hvitvin dessverre. kanskje bedre med mindre vin..

  • Eva

    Berra, den är inte torr, tvärtom och behövs ingen sås till. Jag tyckte inte den var så god. För mycket smak av vin, smakerna passade inte ihop.

  • Berra

    Nämen, till detta kanske det ska va sås? det ser väldans torrt ut på bilden, och låter ännu torrare, eller hur?