Saras gröna kålgratäng med korv

Betyg (1-5):
3.21 (19 betyg)

Billiga råvaror och champinjoner blir krämigt goda i gratängform.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 2 dl bröd
  • 100 g finhackad grönkål eller savoykål
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 160 g klyftade champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 korvar

Gör så här

  1. Skär brödet i träningar.
  2. Stek savoykål, lök, vitlök och champinjoner i hälften av oljan, tills kålen mjuknat och blandningen fått färg. Salta och peppra.
  3. Smörj en ugnsfast form med resten av oljan och lägg över grönsakerna i den. .
  4. Tryck ner brödbitarna och häll på vin och grädde. Strö över ost. Grädda mitt i ugnen tills gratängen har fått fin färg, cirka 20 minuter.
  5. Stek korvarna i olja på medelvärme tills de har fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gordon Alexander

2018-08-26

smakte bare hvitvin dessverre. kanskje bedre med mindre vin..

Eva

2015-01-11

Berra, den är inte torr, tvärtom och behövs ingen sås till. Jag tyckte inte den var så god. För mycket smak av vin, smakerna passade inte ihop.

Berra

2012-11-19

Nämen, till detta kanske det ska va sås? det ser väldans torrt ut på bilden, och låter ännu torrare, eller hur?

Liknande recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(0)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(18)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(12)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

(0)

Lax med ljummen vintersallad

(5)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 2 dl bröd
  • 100 g finhackad grönkål eller savoykål
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 160 g klyftade champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 korvar

Saras gröna kålgratäng med korv

Betyg (1-5):
3.21 (19 betyg)

Billiga råvaror och champinjoner blir krämigt goda i gratängform.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär brödet i träningar.
  2. Stek savoykål, lök, vitlök och champinjoner i hälften av oljan, tills kålen mjuknat och blandningen fått färg. Salta och peppra.
  3. Smörj en ugnsfast form med resten av oljan och lägg över grönsakerna i den. .
  4. Tryck ner brödbitarna och häll på vin och grädde. Strö över ost. Grädda mitt i ugnen tills gratängen har fått fin färg, cirka 20 minuter.
  5. Stek korvarna i olja på medelvärme tills de har fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gordon Alexander

2018-08-26

smakte bare hvitvin dessverre. kanskje bedre med mindre vin..

Eva

2015-01-11

Berra, den är inte torr, tvärtom och behövs ingen sås till. Jag tyckte inte den var så god. För mycket smak av vin, smakerna passade inte ihop.

Berra

2012-11-19

Nämen, till detta kanske det ska va sås? det ser väldans torrt ut på bilden, och låter ännu torrare, eller hur?

Liknande recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(0)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(18)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(12)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

(0)

Lax med ljummen vintersallad

(5)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies