Sandslottstårta
  • Tid 90 min
  • Ugn 175º

Sandslottstårta

3.38 (13 betyg)

Barnsligt god morotskaka.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

15 portioner
Bottnar:
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 medelstora, finrivna morötter
  • 1 citron, pressad saft
  • 225 g smält smör
  • 4.5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
Glasyr:
  • 200 g färskost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform.

  2. 2

    Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och gädda 30-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

  3. 3

    Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.

Servering

Garnera med kakpynt och flaggor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar