Sandslottstårta

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Barnsligt god morotskaka.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 medelstora, finrivna morötter
  • 1 citron, pressad saft
  • 225 g smält smör
  • 4.5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • Glasyr:
  • 200 g färskost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform.
  2. Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och gädda 30-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  3. Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.

Servering

Garnera med kakpynt och flaggor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)
11 st
  • Bottnar:
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 medelstora, finrivna morötter
  • 1 citron, pressad saft
  • 225 g smält smör
  • 4.5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • Glasyr:
  • 200 g färskost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker

Sandslottstårta

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Barnsligt god morotskaka.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform.
  2. Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och gädda 30-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  3. Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.

Servering

Garnera med kakpynt och flaggor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies