Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk plockad färsk salvia eller teskedar torkad
  • 60 g skivat bacon eller rökt skinka
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 tomater
  • 100 g oliver
  • 1 dl riven sveciaost
  • 2 msk riven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fyll kycklingfiléerna med färsk salvia, bacon och vitpeppar. Fäst ihop med tandpetare. Hetta upp smör och olja tills smöret skummat och blivit gulbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på knapp medelvärme i ca 15 minuter. Innertemperatur ca 70°C.

  2. 2

    Skiva tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Grovhacka oliverna. Blanda oliver och ost. Fördela blandningen över tomaterna. Gratinera i ugn i 250°C tills osten smält och fått fin färg.

Servering

Serveras med nykokt bandspagetti eller annan valfri pasta.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar