För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg (1-5):
3.68 (22 betyg)

Ugnsstekt laxsida fylld med färskost serverad med bulgur.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färskost
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g färsk laxfilé
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl bulgur

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Täck botten på en ugnssäker form med grovt salt. Blanda färskost och fänkålsfrön.
  4. Salta och peppra laxen och lägg den i formen. Bred färskosten på laxen och fördela tomaterna i formen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter och stek till en innertemperatur på 48–52 grader, använd en stektermometer.
  5. Servera med bulgur.

Tips

Koka bulgur med en buljongtärning för att få fylligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaalle Holmén

2016-02-29

Använde Oatly iMat Fraiche men det rann ut rätt mycket på sidorna! Annars gick det fort och enkelt tillreda. Blev riktigt gott i sin enkelhet. Tomaterna kan man dock lika gärna äta råa ihop med en sallad före/vid sidan av. Adderade (som vanligt) rejält med hackad vitlök i bulgurkoket;-P Ska pröva med Oatly påMackan (färskostersättning) nästa gång och med vitlöken i oströran... Lök på laxen, liksom:-))

marita

2015-02-25

Helt fantastisk saftig och god..... men skinn ska det vara:)

Yvonne

2013-07-16

Skinnfri lax smakade BARA salt

Rp

2012-06-04

http://svt.se/2.106354/1.1454160/framgangarna_for_den_odlade_laxen_kan_hota_livet_i_havet

Rp

2012-06-04

Odlad lax är inte en fisk som ska användas som människoföda. Den är en av de mest förstörda födoämne som finns.Allt beroende av mänsklig girighet.

I Åkesson

2012-04-02

Om fisken är skinnfri lär man inte direkt behöva salta den....

Per-Olof Andersson

2012-04-02

Verkar bra, gillar fisk i alla former

Liknande recept

Spenatfyllda spättafiléer

(10)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Lax- och spenatpaj

(99)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(53)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g färskost
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g färsk laxfilé
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl bulgur

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg (1-5):
3.68 (22 betyg)

Ugnsstekt laxsida fylld med färskost serverad med bulgur.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Täck botten på en ugnssäker form med grovt salt. Blanda färskost och fänkålsfrön.
  4. Salta och peppra laxen och lägg den i formen. Bred färskosten på laxen och fördela tomaterna i formen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter och stek till en innertemperatur på 48–52 grader, använd en stektermometer.
  5. Servera med bulgur.

Tips

Koka bulgur med en buljongtärning för att få fylligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaalle Holmén

2016-02-29

Använde Oatly iMat Fraiche men det rann ut rätt mycket på sidorna! Annars gick det fort och enkelt tillreda. Blev riktigt gott i sin enkelhet. Tomaterna kan man dock lika gärna äta råa ihop med en sallad före/vid sidan av. Adderade (som vanligt) rejält med hackad vitlök i bulgurkoket;-P Ska pröva med Oatly påMackan (färskostersättning) nästa gång och med vitlöken i oströran... Lök på laxen, liksom:-))

marita

2015-02-25

Helt fantastisk saftig och god..... men skinn ska det vara:)

Yvonne

2013-07-16

Skinnfri lax smakade BARA salt

Rp

2012-06-04

http://svt.se/2.106354/1.1454160/framgangarna_for_den_odlade_laxen_kan_hota_livet_i_havet

Rp

2012-06-04

Odlad lax är inte en fisk som ska användas som människoföda. Den är en av de mest förstörda födoämne som finns.Allt beroende av mänsklig girighet.

I Åkesson

2012-04-02

Om fisken är skinnfri lär man inte direkt behöva salta den....

Per-Olof Andersson

2012-04-02

Verkar bra, gillar fisk i alla former

Liknande recept

Spenatfyllda spättafiléer

(10)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Lax- och spenatpaj

(99)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(53)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)