Salt karamellparfait med marinerade bär

Betyg (1-5):
2.74 (19 betyg)

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (397g)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Marinerade bär:
  • 225 g frysta blåbär
  • 225 g frysta hallon
  • 1.5 dl sött marsalavin eller annat sött dessertvin
  • Karamell:
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Häll dulche de leche i en skål och rör ner den smälta chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 4 tim.
  2. Vänd runt bären med marsalavin och låt dra ca 15 min.
  3. Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den har stelnat. Strö krossad karamell och ev lite flingsalt över parfaiten vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(8)

Coop Extras jubileumstårta

(8)

Hallonmilkshake

(31)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (397g)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Marinerade bär:
  • 225 g frysta blåbär
  • 225 g frysta hallon
  • 1.5 dl sött marsalavin eller annat sött dessertvin
  • Karamell:
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Salt karamellparfait med marinerade bär

Betyg (1-5):
2.74 (19 betyg)

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Häll dulche de leche i en skål och rör ner den smälta chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 4 tim.
  2. Vänd runt bären med marsalavin och låt dra ca 15 min.
  3. Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den har stelnat. Strö krossad karamell och ev lite flingsalt över parfaiten vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(8)

Coop Extras jubileumstårta

(8)

Hallonmilkshake

(31)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies