Sallad på bulgur, melon, ärtor och parmaskinka
  • Tid 30 min

Sallad på bulgur, melon, ärtor och parmaskinka

2.86 (7 betyg)

Knaprigt ungsrostad parma och skållad sötmandel serverad med myntayoghurt.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl bulgur
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 80 g parmaskinka
  • 50 g skållade sötmandel
  • 150 g gröna ärter
  • 0.5 liter vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 550 g galiamelon
  • 100 g parmesanost
Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 320 g grova portionsbröd (ett bröd per person)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga bulguren enligt anvisningen på paketet tillsammans med vitlöken. Blanda med olja, citron, salt och peppar.

  2. 2

    Lägg parmaskinan på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut mandlarna bredvid. Sätt in i ugnen cirka 5 minuter. Mandlarna ska bli rostade och parmaskinkan knaprig. Passa noga!

  3. 3

    Koka upp vatten tillsammans med salt. Häll i ärtorna och dra kastrullen från värmen. Låt stå cirka 2 minuter. Häll av vattnet och spola kallt. Gröp ur melonköttet och skär det i kuber eller tag ut kulor med ett kuljärn. Hyvla parmesanosten.

  4. 4

    Blanda ingredienserna till såsen. Blanda ihop ingredienserna till salladen och servera med myntasåsen, grönsallad och grovt bröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar