Sallad olivje
  • Tid 45 min

Sallad olivje

4.5 (4 betyg)

En rysk, krämig potatissallad med ärtor, ägg och saltgurka.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g potatisar
  • 300 g morötter
  • 4 ägg
  • 2 dl salt- eller ättiksgurka
  • 1 liten röd lök
  • 2 dl gröna ärter
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 msk dill eller persilja (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj potatisen och skala morötterna. Koka dem mjuka var för sig och låt dem kallna. Skala potatisen. Hårdkoka äggen och skala dem. Skär potatis, morötter, hälften av äggen och gurka i små tärningar. Skala och finhacka löken. Låt de djupfrysta ärtorna tina något eller låt burkärtorna rinna av.

  2. 2

    Blanda potatis, morötter, ägg, gurka, lök och ärtor i en bunke. Rör ihop majonnäs och crème fraiche och blanda försiktigt ner det i bunken. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat. Skär de sparade äggen i klyftor. Garnera med äggklyftor och grönt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pegah

    i mitt land vi blandar kycklingfile bitar till den! det blir även mer smakligt!