Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En härlig primörsallad med citrusvinägrett. Recept av: Therese Elgquist och foto: Fanny Hansson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl belugalinser
  • 600 g morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk zaatar
  • 1 fänkål
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 70 g rucola
  • 1 kruka färsk mynta, bladen
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • Zaatar
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 lime, finrivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • Citrusvinägrett
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop alla ingredienser till vinägretten. Skrubba morötterna.
  2. Skär dem ev på längden. Skär purjolöken på längden och skär i 5 cm bitar. Lägg morötter och purjolök på en ugnsplåt. Vänd runt med olja och zaatar.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Vänd ev efter halva tiden. Hyvla fänkålen tunt på längden (skär bort den grova stjälkdelen i mitten).
  4. Lägg i en skål med iskallt vatten ca 10 min och låt sedan rinna av. Vänd runt linserna med hälften av vinägretten. Varva alla grönsaker på ett serveringsfat. Ringla över vinägrett. Toppa med mynta och sesamfrön.

Zaatar:

  1. Blanda timjan, oregano och rostade sesamfrön, finrtivet skal av lime och salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angelika

2020-10-09

Gott men behövs något mer för att hålla sig mätt!

Rebecca

2017-09-03

Tar lite tid med alla moment men väldigt gott! Se till att ha en större citron i dressingen så syran kommer fram i rätten. Åts med sötpotatishummus till - klockrent!

Liknande recept

Spara recept

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Picklade rotsaker och äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk råkostsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Coleslaw med syrligt äpple

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 dl belugalinser
  • 600 g morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk zaatar
  • 1 fänkål
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 70 g rucola
  • 1 kruka färsk mynta, bladen
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • Zaatar
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 lime, finrivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • Citrusvinägrett
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • salt

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En härlig primörsallad med citrusvinägrett. Recept av: Therese Elgquist och foto: Fanny Hansson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop alla ingredienser till vinägretten. Skrubba morötterna.
  2. Skär dem ev på längden. Skär purjolöken på längden och skär i 5 cm bitar. Lägg morötter och purjolök på en ugnsplåt. Vänd runt med olja och zaatar.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Vänd ev efter halva tiden. Hyvla fänkålen tunt på längden (skär bort den grova stjälkdelen i mitten).
  4. Lägg i en skål med iskallt vatten ca 10 min och låt sedan rinna av. Vänd runt linserna med hälften av vinägretten. Varva alla grönsaker på ett serveringsfat. Ringla över vinägrett. Toppa med mynta och sesamfrön.

Zaatar:

  1. Blanda timjan, oregano och rostade sesamfrön, finrtivet skal av lime och salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angelika

2020-10-09

Gott men behövs något mer för att hålla sig mätt!

Rebecca

2017-09-03

Tar lite tid med alla moment men väldigt gott! Se till att ha en större citron i dressingen så syran kommer fram i rätten. Åts med sötpotatishummus till - klockrent!

Liknande recept

Spara recept

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Picklade rotsaker och äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk råkostsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Coleslaw med syrligt äpple

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)