Saffransscones med lax och picklad lök

Saffransscones med lax och picklad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Supersaftiga scones som är bakade på majonnäs och saffran. Dessa serveras toppade med picklad rödlök och kallrökt lax.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
20 stycken
  • 0.5 dl Hellmann´s majonnäs
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 300 g kallrökt lax, i skivor
  • dill
  • Scones
  • 1 dl vatten
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl Hellmann´s majonnäs
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • Picklad lök
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklad lök: Skiva löken tunt, gärna med mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit till en lag och vänd ner löken. Låt stå minst 20 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Blanda vatten, saffran och majonnäs i en bunke och låt stå ca 5 min att dra. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en kladdig deg.
  3. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper i tio högar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.
  4. Blanda majonnäs och crème fraiche. Dela sconesen på mitten och bred majonnäsblandningen på både lock och botten.
  5. Lägg på en skiva lax och toppa med picklad lök. Garnera med dill och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jasmine

2020-12-29

Tips att grädda i muffinsplåt så blir de jämna 👌

Jasmine

2020-12-29

Detta blev en superhit! Blev många bottnar över som jag frös in och tog fram till nästa bjudning funkade kanon! Men godst var de varma.

Susanne

2020-12-16

Läckra och lätta att göra. Perfekt till brunch och buffé

Saffransscones med lax och picklad lök
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.5 dl Hellmann´s majonnäs
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 300 g kallrökt lax, i skivor
  • dill
  • Scones
  • 1 dl vatten
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl Hellmann´s majonnäs
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • Picklad lök
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)

Saffransscones med lax och picklad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Supersaftiga scones som är bakade på majonnäs och saffran. Dessa serveras toppade med picklad rödlök och kallrökt lax.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
20 stycken

Gör så här

  1. Picklad lök: Skiva löken tunt, gärna med mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit till en lag och vänd ner löken. Låt stå minst 20 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Blanda vatten, saffran och majonnäs i en bunke och låt stå ca 5 min att dra. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en kladdig deg.
  3. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper i tio högar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.
  4. Blanda majonnäs och crème fraiche. Dela sconesen på mitten och bred majonnäsblandningen på både lock och botten.
  5. Lägg på en skiva lax och toppa med picklad lök. Garnera med dill och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jasmine

2020-12-29

Tips att grädda i muffinsplåt så blir de jämna 👌

Jasmine

2020-12-29

Detta blev en superhit! Blev många bottnar över som jag frös in och tog fram till nästa bjudning funkade kanon! Men godst var de varma.

Susanne

2020-12-16

Läckra och lätta att göra. Perfekt till brunch och buffé