Saffranspasta med rökt lax
  • Tid 20 min

Saffranspasta med rökt lax

2.56 (34 betyg)

Oslagbar gräddig pastasås med champinjoner, vitlök och tomatpure.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta, t ex penne
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 förpackning saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör till stekning
  • 150 g skivade champinjoner
  • 1 st rödlök, i tunna klyftor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 130 g kallrökt lax i kuber
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 40 g babyspenat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Bryn vitlök, saffran och tomatpuré i smör. Tillsätt champinjoner och rödlök och stek ytterligare ett par minuter.

  3. 3

    Slå på grädde, vatten och smula ner fiskbuljongen. Låt såsen koka ihop, cirka 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

  4. 4

    Fördela pasta och lax i tallrikarna och toppa med sås och spenat.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut rökt lax mot räkor eller färsk fisk om ni tycker bättre om det.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin Sofia

    God och enkel!

  • Lisa

    Jättegott

  • Cicci

    Undrar hur det smakar?