Saffranskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (37 betyg)

Saffranskaka är gott året om!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 g saffran
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 1 dl hackade mandlar
  • 0.5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda saffran och mjölk och häll det över mjölblandningen. Vispa sönder äggen och häll dem i mjölblandningen. Tillsätt fett och rör ihop till en smet, gärna med elvisp.
  2. Lägg halva smeten i formen, strö över mandelmassa och ev russin och lägg sedan på resten av smeten. Garnera med hackad mandel och ev pärlsocker. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2012-12-16

Jättegod! Kommer göra denna fler gånger.

Vivianne

2012-01-07

Utsökt god.

anna

2011-12-15

Saffran kaka.

Liknande recept

Spara recept

Saffransbullar i långpanna

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Veganska lussebullar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Saffransgalette

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 g saffran
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 1 dl hackade mandlar
  • 0.5 dl pärlsocker

Saffranskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (37 betyg)

Saffranskaka är gott året om!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda saffran och mjölk och häll det över mjölblandningen. Vispa sönder äggen och häll dem i mjölblandningen. Tillsätt fett och rör ihop till en smet, gärna med elvisp.
  2. Lägg halva smeten i formen, strö över mandelmassa och ev russin och lägg sedan på resten av smeten. Garnera med hackad mandel och ev pärlsocker. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2012-12-16

Jättegod! Kommer göra denna fler gånger.

Vivianne

2012-01-07

Utsökt god.

anna

2011-12-15

Saffran kaka.

Liknande recept

Spara recept

Saffransbullar i långpanna

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Veganska lussebullar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Saffransgalette

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)