Saffranskaka

Betyg (1-5):
3.15 (34 betyg)

Saffranskaka är gott året om!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 g saffran
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 0.5 dl russin
  • Garnering:
  • 1 dl hackade mandlar
  • 0.5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda saffran och mjölk och häll det över mjölblandningen. Vispa sönder äggen och häll dem i mjölblandningen. Tillsätt fett och rör ihop till en smet, gärna med elvisp.
  2. Lägg halva smeten i formen, strö över mandelmassa och ev russin och lägg sedan på resten av smeten. Garnera med hackad mandel och ev pärlsocker. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2012-12-16

Jättegod! Kommer göra denna fler gånger.

Vivianne

2012-01-07

Utsökt god.

anna

2011-12-15

Saffran kaka.

Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Örtbaguetter

(1)

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffransgalette

(5)

Julkaka med lingon

(13)

Saffransbullpanna

(8)

Veganska lussebullar

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 g saffran
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 0.5 dl russin
  • Garnering:
  • 1 dl hackade mandlar
  • 0.5 dl pärlsocker

Saffranskaka

Betyg (1-5):
3.15 (34 betyg)

Saffranskaka är gott året om!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda saffran och mjölk och häll det över mjölblandningen. Vispa sönder äggen och häll dem i mjölblandningen. Tillsätt fett och rör ihop till en smet, gärna med elvisp.
  2. Lägg halva smeten i formen, strö över mandelmassa och ev russin och lägg sedan på resten av smeten. Garnera med hackad mandel och ev pärlsocker. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2012-12-16

Jättegod! Kommer göra denna fler gånger.

Vivianne

2012-01-07

Utsökt god.

anna

2011-12-15

Saffran kaka.

Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Örtbaguetter

(1)

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffransgalette

(5)

Julkaka med lingon

(13)

Saffransbullpanna

(8)

Veganska lussebullar

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies