För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffranskaka

Betyg (1-5):
3.15 (34 betyg)

Saffranskaka är gott året om!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 g saffran
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 1 dl hackade mandlar
  • 0.5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda saffran och mjölk och häll det över mjölblandningen. Vispa sönder äggen och häll dem i mjölblandningen. Tillsätt fett och rör ihop till en smet, gärna med elvisp.
  2. Lägg halva smeten i formen, strö över mandelmassa och ev russin och lägg sedan på resten av smeten. Garnera med hackad mandel och ev pärlsocker. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2012-12-16

Jättegod! Kommer göra denna fler gånger.

Vivianne

2012-01-07

Utsökt god.

anna

2011-12-15

Saffran kaka.

Liknande recept

Lussebullar med kvarg

(116)

Saffransbullar i långpanna

(9)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Julkaka med lingon

(13)

Saffransgalette

(5)

Veganska lussebullar

(10)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Baguetter med örter

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 g saffran
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 1 dl hackade mandlar
  • 0.5 dl pärlsocker

Saffranskaka

Betyg (1-5):
3.15 (34 betyg)

Saffranskaka är gott året om!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda saffran och mjölk och häll det över mjölblandningen. Vispa sönder äggen och häll dem i mjölblandningen. Tillsätt fett och rör ihop till en smet, gärna med elvisp.
  2. Lägg halva smeten i formen, strö över mandelmassa och ev russin och lägg sedan på resten av smeten. Garnera med hackad mandel och ev pärlsocker. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2012-12-16

Jättegod! Kommer göra denna fler gånger.

Vivianne

2012-01-07

Utsökt god.

anna

2011-12-15

Saffran kaka.

Liknande recept

Lussebullar med kvarg

(116)

Saffransbullar i långpanna

(9)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Julkaka med lingon

(13)

Saffransgalette

(5)

Veganska lussebullar

(10)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Baguetter med örter

(3)