Saffransgalette

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.8 (5 betyg)

Frasig och luftig saffransdoftande skönhet. Nygräddad med frukt och bär, en riktig juldröm!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 150 g smör eller margarin
  • 15 g jäst
  • 0.25 g saffran
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 25 g tärnat smör eller margarin
  • 3 msk socker

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker, salt och citronskal i en bunke. Lägg i fettet och finfördela det i blandningen. Rör ut jäst och saffran i vattnet och vispa ihop det med ägget. Häll äggblandningen i bunken och knåda snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Jäs degen övertäckt ca 40 minuter.
  2. Värm ugnen under tiden till 250°.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rund kaka (ca 24 cm i diameter).Lägg kakan på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Vik upp degen till en ca 2 cm bred kant runt om. Klicka ut fettet jämnt över kakan och strö på sockret.
  4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Om man stänker lite vatten över den nygräddade kakan blir den glansig på ytan. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 150 g smör eller margarin
  • 15 g jäst
  • 0.25 g saffran
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 25 g tärnat smör eller margarin
  • 3 msk socker

Saffransgalette

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.8 (5 betyg)

Frasig och luftig saffransdoftande skönhet. Nygräddad med frukt och bär, en riktig juldröm!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker, salt och citronskal i en bunke. Lägg i fettet och finfördela det i blandningen. Rör ut jäst och saffran i vattnet och vispa ihop det med ägget. Häll äggblandningen i bunken och knåda snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Jäs degen övertäckt ca 40 minuter.
  2. Värm ugnen under tiden till 250°.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rund kaka (ca 24 cm i diameter).Lägg kakan på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Vik upp degen till en ca 2 cm bred kant runt om. Klicka ut fettet jämnt över kakan och strö på sockret.
  4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Om man stänker lite vatten över den nygräddade kakan blir den glansig på ytan. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)