Saffransdoftande kycklinggryta
  • Tid 50 min

Saffransdoftande kycklinggryta

2.56 (9 betyg)

Smakrik kycklinggryta som dessutom är enkel att göra.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • rapsolja, till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 dl russin
  • 1 msk kycklingfond
Grönkålssallad
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl granatäppelkärna
  • 0.5 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
Till servering
  • ris eller bulgur
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om, salta.

  2. 2

    Värm olja i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpuré och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan ner kycklingen.Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min.

Grönkålssallad:

  1. 1

    Krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt. Servera grytan med salladen och bulgur eller ris.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Andreas

    Smaklös, behövde rädda med mer salt än vad som står i recepten och definitivt inte krämig, rekommenderar inte om man tycker smakrik mat.

  • Eva- Maria

    Krämig? Nej. Och efterklok som man är ibland - hur skulle den kunna bli krämig med de ingredienserna? Viss besvikelse just nu...