Saffransbullpanna
  • Tid 105 min

Saffransbullpanna

3.88 (8 betyg)

  • Tillagningstid 105 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

24 stycken
  • 10 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 g saffran
  • 75 g smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl vit baksirap
  • 2 ägg
Fyllning:
  • 150 g riven mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
Pensling:
  • 50 g smält smör eller margarin
Garnering:
  • 0.5 dl florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda samman vetemjöl, saffran och salt i en degbunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen.

  2. 2

    Ljumma mjölk och sirap till ca 37º. Lös jästen i vätskan och häll över i degbunken. Tillsätt äggen och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö lite mjöl över degen, täck med duk och låt jäsa i ca 30 minuter.

  3. 3

    Blanda den rivna mandelmassan med matfettet. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidigt. Forma till en rulle som delas i 24 lika stora bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Gör ett hål i varje bulle och fördela fyllningen i hålen. Tryck till hålet ordentligt så att fyllningen inte läcker ut.

  4. 4

    Lägg bakplåtspapper i botten på formen. Pensla kanterna på formen med smält matfett. Ställ bullarna i formen med ca 1 cm mellanrum. Låt jäsa under duk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200º.

  5. 5

    Pensla bullarna med smält matfett och grädda därefter mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna i formen. Sikta över florsocker vid serveringen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar