Saffransbullpanna

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 10 dl vetemjöl
  • 0.5 g saffran
  • 75 g smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl vit baksirap
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 150 g riven mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • Pensling:
  • 50 g smält smör eller margarin
  • Garnering:
  • 0.5 dl florsocker

Gör så här

  1. Blanda samman vetemjöl, saffran och salt i en degbunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen.
  2. Ljumma mjölk och sirap till ca 37º. Lös jästen i vätskan och häll över i degbunken. Tillsätt äggen och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö lite mjöl över degen, täck med duk och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Blanda den rivna mandelmassan med matfettet. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidigt. Forma till en rulle som delas i 24 lika stora bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Gör ett hål i varje bulle och fördela fyllningen i hålen. Tryck till hålet ordentligt så att fyllningen inte läcker ut.
  4. Lägg bakplåtspapper i botten på formen. Pensla kanterna på formen med smält matfett. Ställ bullarna i formen med ca 1 cm mellanrum. Låt jäsa under duk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200º.
  5. Pensla bullarna med smält matfett och grädda därefter mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna i formen. Sikta över florsocker vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffransgalette

(5)

Saffranskaka

(34)

Julkaka med lingon

(13)

Veganska lussebullar

(9)

Örtbaguetter

(1)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Lussebullar med kvarg

(115)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 10 dl vetemjöl
  • 0.5 g saffran
  • 75 g smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl vit baksirap
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 150 g riven mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • Pensling:
  • 50 g smält smör eller margarin
  • Garnering:
  • 0.5 dl florsocker

Saffransbullpanna

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman vetemjöl, saffran och salt i en degbunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen.
  2. Ljumma mjölk och sirap till ca 37º. Lös jästen i vätskan och häll över i degbunken. Tillsätt äggen och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö lite mjöl över degen, täck med duk och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Blanda den rivna mandelmassan med matfettet. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidigt. Forma till en rulle som delas i 24 lika stora bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Gör ett hål i varje bulle och fördela fyllningen i hålen. Tryck till hålet ordentligt så att fyllningen inte läcker ut.
  4. Lägg bakplåtspapper i botten på formen. Pensla kanterna på formen med smält matfett. Ställ bullarna i formen med ca 1 cm mellanrum. Låt jäsa under duk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200º.
  5. Pensla bullarna med smält matfett och grädda därefter mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna i formen. Sikta över florsocker vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffransgalette

(5)

Saffranskaka

(34)

Julkaka med lingon

(13)

Veganska lussebullar

(9)

Örtbaguetter

(1)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Lussebullar med kvarg

(115)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies