Saffrans-crème brûlée med passionsfrukt

Betyg (1-5):
3.22 (46 betyg)

Krämig efterrätt med saffran får ett krispigt täcke i ugnen.

Ugnstemperatur:125-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 6 ägg, gulan
  • 1 dl socker
  • 4 tsk råsocker
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i saffranet så att det löser sig. Vispa äggulor och socker i en bunke. Häll i gräddblandningen medan du fortsätter vispa. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsskålar och ställ dem i en stor ugnsform med kanter.
  2. Ställ in formen i ugnen och häll sedan på kokande vatten tills det når upp till halva portionsskålarna. Grädda 45−50 minuter, tills brûléen nästan stelnat. Det gör inget om den är lite lös i mitten, när den kallnat stelnar den.
  3. Låt crème brûléen kallna i kylen, gärna över natten. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brûlée. Låt skålarna stå högt upp i ugnen i 275 grader tills sockret har smält och fått färg. Eller använd en liten gasolbrännare. Dela passionsfrukterna, lägg halvorna försiktigt på crème brûléen. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Skövdebon

2014-11-03

Så vitt jag vet är det inte meningen att en crème brûlée ska stelna helt. Den ska vara bäst intill rinnig i mitten.

Britta/Webbredaktionen

2012-10-29

Det finns inte kommentarer på alla recept. En del lämnar bara ett omdöme.

H

2012-10-26

Jag vill se andras kommentarer för att våga prova.

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Smoothie med mango och banan

(3)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med rostad kokosglass

(0)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 6 ägg, gulan
  • 1 dl socker
  • 4 tsk råsocker
  • 4 passionsfrukter

Saffrans-crème brûlée med passionsfrukt

Betyg (1-5):
3.22 (46 betyg)

Krämig efterrätt med saffran får ett krispigt täcke i ugnen.

Ugnstemperatur:125-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i saffranet så att det löser sig. Vispa äggulor och socker i en bunke. Häll i gräddblandningen medan du fortsätter vispa. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsskålar och ställ dem i en stor ugnsform med kanter.
  2. Ställ in formen i ugnen och häll sedan på kokande vatten tills det når upp till halva portionsskålarna. Grädda 45−50 minuter, tills brûléen nästan stelnat. Det gör inget om den är lite lös i mitten, när den kallnat stelnar den.
  3. Låt crème brûléen kallna i kylen, gärna över natten. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brûlée. Låt skålarna stå högt upp i ugnen i 275 grader tills sockret har smält och fått färg. Eller använd en liten gasolbrännare. Dela passionsfrukterna, lägg halvorna försiktigt på crème brûléen. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Skövdebon

2014-11-03

Så vitt jag vet är det inte meningen att en crème brûlée ska stelna helt. Den ska vara bäst intill rinnig i mitten.

Britta/Webbredaktionen

2012-10-29

Det finns inte kommentarer på alla recept. En del lämnar bara ett omdöme.

H

2012-10-26

Jag vill se andras kommentarer för att våga prova.

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Smoothie med mango och banan

(3)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med rostad kokosglass

(0)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies