Rysk rödbetssallad med matjessill
  • Tid 40 min

Rysk rödbetssallad med matjessill

0 (0 betyg)

Färgstark rotsakssallad som passar utmärkt till sillen.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 portioner
  • 5 rödbetor
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 3 salt- eller ättiksgurkor
  • 1 liten röd lök
  • 2 msk solrosolja
  • 0.5 krm salt
  • 400 g matjessill (1 burk = 200 g)
  • 0.5 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka rödbetor, morötter och potatis mjuka var för sig med skal på. (Obs! Olika koktider.) Låt dem kallna.

  2. 2

    Skala och skär rotsaker och potatis först i tunna skivor och sedan i bitar. Skär gurkan i tunna skivor. Skala och skiva löken.

  3. 3

    Blanda rödbetor, morötter, potatis, gurka och lök med oljan. Smaka av med salt och peppar.Servera med sillen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar