För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rulltårta med vit chokladmousse och hallon

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl färska hallon
  • ev. körsbär till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills det blir en hård, blank marängsmet. Sikta ner kakao, potatismjöl och bakpulver. Rör tills allt är väl blandat. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapperet och grädda 18–20 min i mitten av ugnen.
  2. Strö socker över ett bakplåtspapper. Vänd upp tårtbottnen på det. Dra loss papperet som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
  3. Hacka chokladen och smält tillsammans med ½ dl grädde i ett vattenbad. Låt svalna helt. Vispa resterande grädde och vänd ner den smälta chokladen.
  4. Bred ut chokladmoussen på tårtbottnen (spara lite mousse till garnering), sprid ut hallonen jämnt och rulla ihop rulltårtan från långsidan. Spritsa moussetoppar på tårtan och garnera ev med körsbär.

Tips

Servera gärna extra bär vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2016-10-15

Barnen gillar inte hallon - vi tog jordbubbar - så himla god :)

Petra

2015-05-26

3/4 dl potatismjöl (enligt Mersmak).

Stefan

2015-05-23

Hur mycket potatismjöl?

Liknande recept

Pannkaka med choklad och bär

(27)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(9)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Hallontarte

(34)

Vit chokladkladdkaka

(185)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl färska hallon
  • ev. körsbär till garnering

Rulltårta med vit chokladmousse och hallon

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills det blir en hård, blank marängsmet. Sikta ner kakao, potatismjöl och bakpulver. Rör tills allt är väl blandat. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapperet och grädda 18–20 min i mitten av ugnen.
  2. Strö socker över ett bakplåtspapper. Vänd upp tårtbottnen på det. Dra loss papperet som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
  3. Hacka chokladen och smält tillsammans med ½ dl grädde i ett vattenbad. Låt svalna helt. Vispa resterande grädde och vänd ner den smälta chokladen.
  4. Bred ut chokladmoussen på tårtbottnen (spara lite mousse till garnering), sprid ut hallonen jämnt och rulla ihop rulltårtan från långsidan. Spritsa moussetoppar på tårtan och garnera ev med körsbär.

Tips

Servera gärna extra bär vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2016-10-15

Barnen gillar inte hallon - vi tog jordbubbar - så himla god :)

Petra

2015-05-26

3/4 dl potatismjöl (enligt Mersmak).

Stefan

2015-05-23

Hur mycket potatismjöl?

Liknande recept

Pannkaka med choklad och bär

(27)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(9)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Hallontarte

(34)

Vit chokladkladdkaka

(185)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)